Allmänt

Sony döper om NEX-serien och gör om den helt

sony-nex-7.jpg

Sony kommer inte att fortsätta med NEX-serien i sin nuvarande form utan planerar istället att introducera nya A-serien med A7000 som första modell till marknaden. Åtminstone om man ska tro de senaste uppgifterna till webbsajten sonyalpharumors.com.

Tillsammans med nya A79 väntas A7000 bli presenterad samma dag. Vidare tror man att Sony kommer att introducera en ny fullformatare redan i februari eller mars – dock rör det sig om ytterst vaga uppgifter som ska tas med ett ton salt eller helst mer. Tanken är dock kittlande, eller hur?

Så minst tre nya kameror kommer att hitta till marknaden från Sony i år och räkna med att det blir fler. APS-C är ett förträffligt format i sin befintliga form när man tittar på hyllande NEX-7 och NEX-6. Kan Sony fortsätta samma bana kan de räkna med att jag stannar som kund – bara de lär sig slätta ny mjukvara oftare.

Så här ska den japanska tillverkarens namnstrategi se ut enligt uppgift:

  • Axxx (A3000, A5000, A7000) för kameror med E-fattning och sensor i formatet APS-C. Så som NEX-serien är gjord idag.
  • Axx (A79, A99) Kameror med A-fattning och sensorer i formaten APS-C eller fullformat.
  • Ax (A7, A7r) Fullformatare med E-fattning

Vi har ett spännande år framför oss. Låt oss hoppas att Sony infriar våra förväntningar.

Taggar

En kommentar

  1. Problemet är inte husen när det gäller NEX, däremot Objektiven som ger så blandade intryck! Även om kittet16-50 följer med till bra pris så vill man ju se fina skarpa bildresultat. Vilket intryck har du?
    Varje ägare av en mindre spegellös kamera vill ju ha en panncake. NEX har två, 16mm o 20mm. 20 mm är kanske ok?
    Om man går in i Nexsystemet så får man plast på köpet. Optiken är designmässigt moderna men också plastigt men jag har förstått att det finns kvalitetsmässigt bättre primeoptik som 35mm o 50mm med 1.8 med då blir det ingen mindre kamera längre. Detta är en konsumenkamera på en lite lägre prisnivå men så snart objektiven är bättre så är kameran uppe i betydligt högre prisnivåer o då tangerar NEX fujiX systemet. Fujis EX 1 o 2 är inte tekniskt mogna om man jämför med Nex6 o 7. Däremot är det raka motsatsen när det gäller optiken. Här motsvarar Fujinonoptiken kvalitetsmässigt Zeiss även vad gäller kitoptiken, fasta prime likaså. Jag drar slutsatsen att NEX mest attraherar amatörer som håller sig till kit o panncake o är nöjda. Skall man tex ha en Zeiss 24mm så blir NEX oerhört dyrt o vem gillar då design o plastigheten? Då är det snudd på eller helt säkert EX2 med sina fina metallobjektiv som gäller!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Close