Ny Samsung-telefon med 5.5-tumsskärm – GT-I9405

samsung-headquaters-logo

Samsung GT-I9405 är en ny smartphone med 5.5-tumsskärm som dykt upp på internet helt nyligen. Det är något oklart vad som komma skall, men om man ska tro de senaste uppgifterna så kan modellen bli en förenklad variant av antingen Galaxy S4 eller Neo. Informationen som följer har läckt ut från indiska återförsäljaren Zauba och påstås komma från Sydkorea till Bengaluru (även kallad Bengalore) som är huvudstad i den indiska delstaten Karnataka.

Det som gör GT-I9405 så intressant är för att den ligger mitt mellan två andra modellnummer, nämligen GT-I9300/I9305 som är Galaxy S3 och GT-I9500/I9505 som är Galaxy S4. Det diskuteras just nu om det kan vara Galaxy Note 3 Neo som väntas få en 5.5-tumsskärm, Exynos 5260, 2 GB minne och kamera på 8 megapixel. Det enda som är klart (förutsatt att det man vet idag stämmer) är att den får den ovan nämnda skärmstorleken och då i 720p.

Den sydkoreanska tillverkaren är mer än känd för att fullkomligt vräka ut smartphones i alla prisklasser och en mer skulle inte göra något större avtryck på marknaden. Tre surfplattor och Galaxy Note Pro visades upp på CES 2014, så på den fronten kan vi vänta flera modeller till butik – men smartphones har det hittills varit tyst om. Kan det vara så att vi får se Galaxy S5, Galaxy F och eventuellt Galaxy Note 3 Neo i en separat presentation inom kort?

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.