Snart släpps Oculus Quest 2 – Facebook råkade avslöja VR-headsetet (bilder)

Oculus Quest 2
Ett vanligt Oculus Quest 2

Hoppsan Facebook, det där var nog inte meningen. Med både bilder och videor råkade företaget avslöja det kommande VR-headsetet Oculus Quest 2. Och nu sprids materialet som en löpeld på internet.


Facebook har kritiserats hårt den senaste tiden. Bland annat för att företaget nu tvingar sina Oculus-kunder att logga in med ett Facebook-konto istället för med mejl som tidigare.

Det påverkar inte faktumet är att Oculus-serien är bland de absolut mest populära VR-headseten på marknaden. Och kommande Oculus Quest 2 ser ut att fortsätta succén.

Enligt tidigare rykten och nu bekräftat av det läckta materialet så är Quest 2 både mindre och lättare än första generationens Quest-modell. Alla de tidigare spelen är dessutom kompatibla med andra generationens Quest-headset.

Specifikationerna visar att Oculus Quest 2 använder processorn Qualcomm Snapdragon XR2 med tillhörande 6GB RAM-minne. Skärmen har uppgraderats med 2K-upplösning för varje öga, vilket är 50 procent högre än tidigare. Dessutom har hörlurarna äntligen fått stöd för 3D-ljud.


facebook oculus quest 2 2 2020
Handkontrollerna Touch till Oculus Quest 2. Foto: Facebook

Det finns flera varianter med olika mängd lagringsutrymme. Som mest kan du köpa Oculus Quest 2 med 256 GB inbyggt lagringsutrymme.

En annan nyhet är att Oculus Quest 2 har bättre ergonomi. Det ska vara lättare att ta på och av VR-headsetet och Touch-kontrollerna vara skönare att hålla.

För att ansluta Oculus Quest 2 kopplar du enheten till datorn via USB-C.

Någon exakt prisuppgift avslöjade inte Facebooks läckta material. Vi vet att en stor amerikansk butikskedja satt ett pris på 399 USD för 256 GB-modellen, vilket omräknat blir 4 400 kronor inklusive moms.

Facebook har ett stort evenemang den 16 september där nya modellen väntas bli officiellt presenterad. Vi räknar med officiella prisuppgifter och mer information efter det.