Snart kan du inte logga in på Skype med ditt Facebook-konto

Skype Logo

Microsoft har sedan länge erbjudet fler inloggningsmetoder till Skype än med bara ett Skype-konto. Bland annat har det gått att använda Facebook för att logga in — men den metoden försvinner inom kort.

Stöd för att logga in med ditt Facebook-konto på Skype tas bort under januari månad 2018. Istället kommer du att behöva använda ett Microsoft-konto som även fungerar med Office 365, Xbox Live och fler tjänster.

Om du redan har ett Microsoft-konto är det bara att logga in och köra igång. Det finns instruktioner här på hur du för över eventuella befintliga kontakter på bara några minuter.

Vi har svårt för att tänka oss att det skulle vara många Facebook-användare som använder sina konton för att logga in på Skype. De få som gör det får helt enkelt finna sig i att använda ett Microsoft-konto eller helt sluta använda Skype.

Måste skaffa Microsoft-konto före 10 januari

Om du inte redan har bytt har du nu fram till den 10:e januari nästa år på dig att skaffa ett Microsoft-konto. Det är kostnadsfritt och tar inte lång tid att registrera, men vi tycker ändå det är synd att Microsoft inte behåller fler alternativ för inloggning till Skype.

Vad är då anledningen till att Microsoft rensar bort andra inloggningssätt till Skype? Microsoft vill skapa en strömlinjeformad inloggningslösning där ett konto fungerar på företagets samtliga funktioner och tjänster. Svårare än så är det inte.

Redan idag går det inte att logga in med Facebook på Skype i Windows 10-appen, de nya applikationerna för Android och iOS, samt nya Skype för Windows, macOS och Linux.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.