Snart kan du förhandsboka superkonsolen Xbox One X

Xbox One X

Xbox One X är en hett efterlängtad spelkonsol som är tänkt att lanseras under julhandeln 2017. Men trots att vi vet ett lanseringsdatum, har fått alla specifikationer och läst mängder av intervjuer om spelkonsolen så går den inte att förhandsboka — än.

Enligt Xbox-divisionens chef Phil Spencer ska det dock snart bli möjligt. Företaget har börjat planera inför det stora släppet i jul och att man öppnar för förhandsbokningar är det första stora steget mot en lansering. Inte minst då ett godkännande är klart inom Microsoft.

Xbox One X väntas kosta kring 6 000 kronor inklusive moms, då omräknat från 499 USD som är den amerikanska prislappen. För den summan får du marknadens absolut kraftfullaste spelkonsol kapabel att köra spel i 4K-upplösning med 60 bilder per sekund och i HDR.

Our plan is set for this. All approvals are done so now just landing the announce with all the info, won’t be too much longer — Phil Spencer på Twitter

Spelkonsolen använder samma grundläggande teknik från AMD som befintliga Xbox One och senare Xbox One S. Skillnaden är nyare och kraftfullare komponenter; de kan köras i högre hastighet med optimerad energieffektivitet och med större minnesmängd än tidigare.

Microsoft har kanske hårdvaran, men Sony vinner just nu på spelsidan. Med betydligt fler exklusiva storspel har Playstation-serien ett stort övertag vilket märks inte minst på antalet sålda konsoler. Sony dominerar stort trots att företaget kritiserats hårt för hårdvarumissar; som att Playstation 4 Pro saknar Ultra HD Bluray-spelare.

Och om Microsoft spelar alla korten rätt med Xbox One X kan Sony få det tufft i den högre prisklassen. Visst är 6 000 kronor dyrare än något annat vi ser idag på marknaden men bara prestandan rättfärdigar priset så kan Microsoft ha en storvinnare på gång. Eller vad tror ni?

Hitta de senaste priserna för Xbox One X på Prisjakt. Här hittar ni butikerna som säljer spelkonsolen och de lägsta priserna. Tänk på att konsolen måste gå att förhandsboka och finnas listad i butiker för att kunna synas på Prisjakt.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.