Smart sökfunktion nu i Office Online – Insights

Insights for Office

Bing har nu integrerats med Office Online

Den nya funktionen kallas ”Insights for Office” och redan den 10 december började Redmond-företaget processen med att rulla ut allt till samtliga marknader. Inom de närmaste dagarna ska hela världen ha fått funktionen.

Eftersom Insights for Office fungerar med Office Online så behöver användarna inte göra något – allt sköts helt automatiskt från Microsoft. Man bara loggar in som vanligt och så finns Insights där att använda.

Sök i samma flik

Fördelen med att Bing nu integreras direkt i Office-programmen är att man aldrig behöver lämna dem för att leta efter information om något. Bara gå till sökrutan, skriv in vad du vill veta och så hittar Bing det i samma flik.

Ryan Gavin på Microsoft har i ett uttalande sagt att funktionen är designad så att man får svaren man behöver och inte ”alla” svaren som finns. Om det fungerar så kanske vi slipper leta fullt lika mycket efter just det vi vill veta framöver – åtminstone om vi använder Office Online.

Nyhetskälla är ZDNet

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.