Smart Lock låser upp din Chromebook med telefonen

Android Lock Screen


Smart Lock låser upp din Chromebook

Visste du att din Chromebook kan låsas upp med en smartphone?

Allt som krävs är att datorn kör Chrome OS 40, att telefonen kör Android 5.0 och att båda har Bluetooth aktiverat.

Nu i stabil version

Sen kan man använda funktionen ”Smart Lock” som automatiskt låser upp datorn när telefonen är i närheten av denne. Tidigare har funktionen bara funnits i dev- och beta-kanalen för Chrome OS, men nu finns den även i den färdiga mjukvaran.

Det smarta med ”Smart Lock” är att man slipper krångliga lösenord och dessutom att skriva in dem. Bara lägg telefonen bredvid datorn så låser den upp sig. Mycket praktiskt i hemmet eller på caféet då den även låser sig om telefonen flyttas för långt bort.


Måste låsa upp telefonens skärm

För att göra det ännu bättre så krävs även att man låser upp telefonens skärm för att även datorn ska låsas upp. Så har man en pinkod räcker det inte bara att lägga telefonen vid datorn, det skulle göra det hela på tok för osäkert. Smart tänkt där, Google.

Jag har en Asus C300 med Chrome OS 41 och en Samsung Galaxy S4 med Android 5.0.2. Dessa ställde jag in på bara några minuter och ”Smart Lock” fungerar hur bra som helst och utan problem. Personligen har jag ingen större nytta av funktionen, men kanske ni besökare har ett behov?

Här och här läser du mer om hur man ställer in låsfunktionen.