Skype uppdateras för IOS – stora förbättringar lovas

skype_logo-580x367.jpg

Skype till IOS kommer att uppdateras med en helt omarbetad version.

Enligt Microsoft ska nya versionen äntligen hamna i nivå med apparna till Android och Windows Phone – vilket betyder mängder av buggfixar, optimerat gränssnitt och ökad funktionalitet.

Bland nyheterna som bekräftats av Redmond-företaget hittar vi en helt omskriven kod från grunden och förbättrad prestanda utan att strömförbrukningen ökar.

Det är även möjligt att skriva chattmeddelanden offline och synkroniseringen med servrarna och andra enheter har optimerats för att snabbare uppdateras med nyheter.

Anpassad för Iphone

Redan inom en vecka ska nya versionen kunna släppas till Iphone och vid ett senare tillfällen även Ipad. Den senare har dock inget lanseringsdatum så där får man helt enkelt vänta och se.

Skype kan stå inför stora förbättringar i framtiden då Microsoft har visat upp riktigt intressanta nyheter – så som översättning av tal i realtid.

Om man lyckas optimera översättningen kan det betyda enormt för marknader där kommunikation kan vara en svårighet. Hur det ska implementeras i Skype återstår givetvis att se.

 

nya-skype-till-ios-2014

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.