Skype har äntligen fixat sina synkroniseringsproblem

skype_logo-580x367.jpg

Skype har sedan länge haft problem med synkronisering av meddelanden över flera plattformar.


Detta är något som Microsoft nu tagit itu med och en lösning är på väg. Med nya applikationer och en optimerad infrastruktur för meddelandetjänsten ska användarna inte längre besväras av gamla och lästa meddelanden.

Idag kan Skype användas på ett stort antal plattformar och enheter, något som har gjort att tjänsten inte hängt med i utvecklingen. P2P-systemet är föråldrat och för att göra det hela smidigare finns nu enorma servrar som ska behandla all data istället för att de enskilda Skype-klienterna gör det.

Varje månad skickas flera miljarder meddelanden över Skype och kanske är det också här som Redmond-företaget har lagt störst fokus på att hitta problemlösningar.

Bättre ljudkvalitet vid Skype-samtal

Det första man har gjort är att integrera Microsoft-konton med Skype och på så vis binda ihop de båda för gemensam inloggning. Det andra är att meddelanden även kan sättas i kö och skickas till mottagare som är offline.

Även samtal mellan två Skype-klienter har förbättrats med hjälp av molnservrar som ökar ljudkvalitet och ökar mobila enheters batteritid. Även säkerhet och registrering är nu bättre överlag.

Jag använder Skype dagligen, både privat och i mitt jobb, så alla förbättringar som släpps är mer än välkomna. Enligt Skype-utvecklarna kommer ytterligare förbättringar att släppas inom de närmaste månaderna – spännande!

Läs mer om allt nytt på den officiella Skype-bloggen och även de tekniska bitarna här.

Via TechSpot

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.