Skype för Android uppdaterad – nu med lägre strömförbrukning

skype_logo-580x367.jpg

Med en uppdatering till Skype för Android tror Microsoft att de stoppat en av de största batteritjuvarna som kan finnas på våra telefoner och surfplattor.

Det är nämligen så att gruppchatten i Skype snabbt kan dränera ett batteri om man har otur och det är givetvis inget man vill råka ut för. Applikationen behöver inte vara aktiv i förgrunden utan det är notiserna som är boven i dramat.

Därför har en ny uppdatering släppts där notiserna för gruppchatten temporärt är avstängd, något som visserligen kan ändras i efterhand om man vill det. För att aktivera notiser, eller push-meddelanden om man så önskar kalla det, gör man följande:

Gå till Inställningar -> Upplysningsinställningar -> Kryssa för alternativet ”Synkronisera gruppmeddelanden”.

Den som inte har ett behov av att ta emot dessa notiser rekommenderas att stänga av (eller om man har uppdaterat appen, låta det vara avstängt för att bespara batteriet).

Skype finns att ladda ned på Google Play store här.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.