Secure Pro – ett självkrypterande tangentbord från Matias

matias-secure-pro-tangentbord

Även om det är ytterst till extremt ovanligt att det händer så är det åtminstone möjligt att på avstånd läsa av vad någon skriver på ett trådlöst tangentbord. Säkerheten är inte tillräckligt och med bara små medel kan man snabbt rikta in sig och ta del av vad grannen skriver på sin dator.


Den som vill vara extra säkerhetsmedveten och stoppa alla sådana försök när man själv sitter vid datorn kan skaffa ett Secure Pro-tangentbord från Matias. Med det krypteras precis allt som tangenterna registrerar med 128-bitars AES.

Enligt tillverkaren skulle det ta en superdator miljarder och åter miljarder år att knäcka krypteringen som används i tangentbordet, huruvida det stämmer eller inte får vi nog aldrig reda på. Att Secure Pro är säkrare än ditt befintliga trådlösa tangentbord – ja det är nog en smula närmare sanningen.

Sex månader på en batteriladdning

Matias berättar att tangentbordet har ett batteri på 1 600 mAh som ska hålla det vid liv i hela sex månader på en enda laddning. Det finns även en USB-port för anslutning av tillbehör som behöver snabbladdas när batteriet är lågt – exempelvis en smartphone eller datormusen.

Slutligen kan nämnas att Secure Pro visserligen har mekaniska brytare men att Matias har designat tangentbordet för att ta bort det enerverande klickandet. Istället får man ett dovare och behagligare ljud vid varje tangentnedslag.

Cirkapriset för Secure Pro från Matias är 170 dollar.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.