Säsong 6 av Black Mirror är på gång – längre och bättre

black mirror netflix promo illu

Black Mirror kommer tillbaka med en sjätte säsong säger Variety. Den här gången med en betydligt mer cinematisk ton. Det betyder att även om serien har många avsnitt så väntas vi få mer av en filmkänsla än med de fem tidigare säsongerna.

Det är inte helt fastställt när den nya säsongen kommer att släppas. Säsong 5 introducerades i juni 2019 och enligt Variety så har produktionen bara börjat. Räkna med att det dröjer länge innan en lansering är aktuell

Lästips: Första trailern till nya Predator är här (2022)

Det finns ingen trailer till sjätte säsongen än, men här är den allra första trailer till första säsongen istället. Håll till godo!

Sjätte säsongen kommer att ha fler avsnitt än någon annan tidigare säsong och avsnitten ska vara längre än tidigare.

Anledningen till att Black Mirror har varit vilande under två år har med produktionsbolagen bakom serien. Skaparen Charlie Brooker och hans medpartner Annabel Jones lämnade produktionsstudion House of Tomorrow som finansierades av Endemol. Tillsammans skapade de Broke and Bones.

Problemet? Rättigheterna till Black Mirror stannade hos Endemol vilket tvingade Netflix att skriva nya avtal med dem och deras nya ägare Banijay Group för att fortsätta serien.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.