Samsung UV Sterilizer – rengör dina prylar och tar bort 99% av bakterierna

samsung uv sterilizer 1

Samsung har lanserat en ny hälsopryl som desinficerar din mobiltelefon samtidigt som mobilbatteriet laddas. Produkten heter UV Sterilizer och den stöder mobiltelefoner på upp till sju tum. Och nej, det är inget aprilskämt.

Samsung UV Sterilizer eliminerar 99 procent av alla bakterier med hjälp av UV-C-strålning. Bland annat E.coli, Staphylococcus aureus och Candida albicans. Och processen tar bara cirka tio minuter.

En intressant detalj är att Samsung UV Sterilizer inte är specialgjord för mobiltelefoner. Produkten kan även användas till andra småprylar som hörlurar, solglasögon och bilnycklar.

samsung uv sterilizer 2
© Samsung

Designen går i vitt och innermåttet på enheten är 196 x 96 x 33 millimeter.

När du aktiverar desinficeringen pågår denna i tio minuter. Därefter stänger produkten automatiskt av sig. Prislappen känns inte orimligt hög på 58,38 euro, eller cirka 600 kronor.

Samsung UV Sterilizer går inte att köpa på svenska marknaden i skrivande stund. Däremot finns den i Tyskland för importering till Sverige.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.