Samsung Messages skickar bilder till slumpmässiga kontakter

Android Logo 950 x 500

Samsung har ett minst sagt otrevligt problem med sin Android-app Messages. Den skickar nämligen slumpmässigt utvalda fotografier till kontakter i telefonen – och du får inte reda på att det har skett.

  • Kan skicka hela ditt galleri till kontakter
  • Samsung känner till problemet
  • Upptäcktes först av Reddit-användare
  • Du kan snabbt stoppa bildskicket i Andorid

Enligt Reddit-användare som först rapporterade om problemet gäller det på flera telefonmodeller från Samsung. Bland annat har Galaxy S9, Galaxy S9 Plus och Galaxy Note 8 rapporterats vara drabbade av felet.

En person påstår att samtliga bilder i ett galleri på telefonen skickades till hans flickvän en natt. Det är dock obekräftat i skrivande stund.

Det finns inget sätt att kolla om några fotografier har skickats om du inte kommer åt mobiloperatörens loggar. Och lycka till med att göra det. Bara i USA är det bekräftat att åtminstone AT&T och T-Mobile är drabbade. Så problemet är inte låst till en specifik operatör.

Buggen som skickar bilderna introducerades med den i skrivande stund senaste versionen av Samsung Messages.

Om du inte har uppdaterat appen i din telefon så bör du absolut inte göra det nu. Vänta tills Samsung har korrigerat felet och skickat en ny version. Har du redan uppdaterat? Då finns en snabblösning som temporärt stoppar Messages från att skicka bilder.

Allt du behöver göra är att stoppa Messages åtkomst till lagringsutrymmet på telefonen. Då kan appen inte komma åt bilderna, och därmed inte skicka dem.

  1. Gå till Inställningar > Appar > Samsung Messages > Behörigheter > Lagring
  2. Slå av behörigheten för appen > Klart!

Räkna med att Samsung snabbt uppdaterar sin app. Tills dess kan du använda Android Messenger, Facebook Messenger eller WhatsApp. Förutsatt att det fungerar med dina kontakter så klart.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.