Samsung Gear 360 läggs ner – inget stöd efter 1 augusti 2020

samsung gear 360

Samsung meddelar att de slutar uppdatera Gear 360-appen. Det betyder att nya funktioner och även buggfixar kommer att lysa med sin frånvaro, men din Gear 360 fortsätter att fungera – för stunden.

Det är inte ovanligt att tillverkare helt plötsligt slutar ge stöd åt äldre och mindre populära prylar. Vilket kanske inte är speciellt konstigt. Om något säljer riktigt dåligt så vill tillverkaren släppa taget och fokusera på andra, mer inkomstbringande saker. Rimligt, eller hur?

Problemet med det är att de användare som faktiskt betalt dyra pengar för något då blir av med sin investering i den saken. Kanske inte omedelbart, men inom en tid så kommer funktioner att bli oåtkomliga, buggar ställer till det och plötsligt ger den där köpta saken upp helt.

Och det är dit 360-kameran Gear 360 är på väg just nu.

Stödet i mobilen försvinner den 1 augusti 2020

Samsung har gått ut med att Gear 360 inte längre har stöd hos tillverkaren. Inga fler uppdateringar till mjukvaran är planerade efter den 1 augusti 2020. Och när det datumet är passerat påbörjar kameran sin långsamma och oundvikliga resa mot sin död.

Gear 360 fortsätter att fungera som normalt under en period – förutsatt att du har en äldre Galaxy-telefon. De nyare modellern förlorar kompatibiliteten med appen, vilket är oroväckande för många användare.

Tacksamt nog har Samsung valt att fortsätta uppdatera desktop-apparna Gear 360 ActionDirector och Gear 360 för Windows/macOS. Åtminstone fram till den 28 februari 2024.

Tidigare har Samsung även meddelat att de lägger ner stödet för mobila VR-headsetet Gear VR. Det finns inget stöd i Galaxy Note 10 eller framtida mobiltelefoner, och Samsung har inte uppdaterat mjukvaran sedan februari 2017.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.