Samsung Galaxy S9 presenteras den 9 augusti (video)

Samsung Logo 2016

Samsung har skickat ut en inbjudan till ett evenemang som hålls den 9 augusti i New York. Där kommer vi att få se nästa stora lansering i Galaxy-serien – med all sannolikhet omtalade Galaxy Note 9.

Den sydkoreanska tillverkaren namngav inte någon modell i sin inbjudan, men det är nog ingen som betvivlar vilken modell som ska presenteras. En telefon som har diskuterats i flera månader, men det ena vilda ryktet efter det andra.

Det pratas bland annat om fingertrycksläsare som är inbyggd i skärmen, extra mycket RAM-minne och lagringsutrymme, samt stöd för nya Bixby 2.0.

Samsung är generellt ganska kryptiska när företaget bjuder in till visningar av tidigare okända produkter. Så även i det här fallet. Vi får åtminstone se en S Pen – företagets digitala styluspenna för mobiltelefoner – och den används bara till Galaxy Note-serien idag.

https://www.youtube.com/watch?v=pSaE5LbAHKo

Det ska bli mycket spännande att se vad Samsung kan erbjuda med Galaxy Note 9.

Kategorin för telefoner i flaggskeppsklassen är stentuff idag. Apple iPhone X, Huawei P20 Plus, OnePlus 6, Pixel 2 XL. Listan är lång och modellerna galet bra, om än också väldigt dyra. Vad kan Galaxy Note 9 erbjuda som konkurrenterna inte kan?

 

Skriv en kommentar och berätta vad du vill se i nya modellen!

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.