Samsung Galaxy S9 behåller hörlurskontakten & släpps med DeX Pad

samsung galaxy s9 dex pad

Samsung kommer troligtvis att behålla hörlurskontakten med Galaxy S9 och Galaxy S9 Plus. Nyligen läckta bilder på telefonerna visar tydligt att kontakten finns kvar – därmed fungerar dina vanliga hörlurar utan adapter.

  • Går emot trenden på marknaden
  • Släpps med anslutningsdockan DeX Pad
  • Dockan har HDMI, USB-A och USB-C
  • Kan bli mycket dyrare än Galaxy S8 & Galaxy S8 Plus

Marknaden har arbetat sig allt närmare ett helt trådlöst produktsegment i takt med att allt fler tillverkare valt bort hörlurskontakten på sina telefoner. Apple var inte först men blev vägledande för många konkurrenter efter att iPhone 7 / iPhone 7 Plus släpptes.

Trots att många kritiska röster har höjts för att ta tillbaka hörslurskontakten ser den ikoniska anslutningen ut att försvinna från mobiltelefonerna i den högre prisklassen. Men nu sätter Samsung ner foten och visar att de inte är redo att släppa kontakten än.

samsung-dex-padSamsung Dex Pad

Tillsammans med Galaxy S9 och Galaxy S9 Plus väntas Samsung släppa anslutningsdockan DeX På nyligen läckta bilder som visar anslutningsdockan Samsung DeX Pad. Den både ladda din telefon och utökar antalet anslutningar med flera portar.

Bland annat finns två traditionella USB-portar, en fullstor HDMI-port och en USB Typ C-port. Vad den däremot inte har är en hörlurskontakt; istället måste du använda den som finns i Galaxy-telefonen du ansluter.

Samsung Galaxy S9 och Galaxy S9 Plus väntas bli de dyraste telefonerna hittills i den populära telefonserien. Tillsammans med DeX Pad lär de kosta närmare 9 000 kronor eller mer, så se till att spara ordentligt före lanseringen i februari. Vad tror du om DeX Pad? Är det något du tänker skaffa?

 

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.