Samsung Galaxy S5 Prime kan vara på gång trots allt

samsung-headquaters-logo

Ryktena om en Samsung Galaxy S5 Prime vägrar dö och med de senaste uppgifterna från industrin så får de mer vatten på sin kvarn.

Det har dykt upp information kring en ny telefon med kodnamnet Project KQ och vad man vet ska denna ha en skärmupplösning på 2 560 x 1 440 pixlar.

Från samma källa sägs även att Samsung egentligen hade tänkt använda den upplösningen med Galaxy S5 men att problem vid tillverkningen tvingade dem att gå ner till 1 920 x 1 080 istället.

Vidare kan nämnas att grafikkretsen i nya modellen påstås vara en Exynos 5430 med bara något högre klockfrekvens men betydligt bättre kontroller för den högre skärmupplösningen.

Det ska även finnas ett 4G/LTE-modem från Intel – vilket vore något förvånande så Qualcomm i det närmaste dominerar marknaden helt i flaggskeppssegmentet.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.