Samsung Galaxy S5 på MWC 2014 – New York Times bekräftar!

samsung-headquaters-logo

Samsung Galaxy S5 kommer att visas i en eller flera varianter på Mobile World Congress.

Det bekräftar New York Times efter att ha pratat med källor inom den sydkoreanska tillverkaren. Med tanke på att Samsung har skickat ut officiella inbjudningar till en tillställning som kallas Unpacked 5 så ligger det nog något i den senaste tidens ihärdiga rykten.

Andra rykten som istället nu slås i spillror är att Galaxy S5 kunde få en skärm med upplösningen 2 560 x 1 440 pixlar och fingeravtrycksläsare i skärmen – båda är alltså inte troliga överhuvudtaget enligt New York Times.

Färre applikationer och funktioner

Vidare pekar tidningen på att antalet funktioner och applikationer som medföljer Galaxy S5 kommer att vara betydligt färre än med Galaxy S4. Helt underbart om så är fallet och ni frågar mig – väldigt efterlängtat och kanske något som kommer efter de nya riktlinjerna i Sydkorea kring bloatware.

Gällande andra produkter från Samsung så ska även Galaxy Gear får en efterföljare presenterad under den stora mobilmässan i Barcelona. Förhoppningsvis rör det sig om en åtminstone mindre modell som har längre batteritid.

Vad vill ni se i nya Galaxy S5 och Galaxy Gear 2?

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.