Samsung Galaxy S5 kan få metallchassi

samsung-galaxy-s2-topp


Samsung Galaxy S5 kanske bryter trenden av plastiga smartphones från den sydkoreanska mobiltillverkaren. Enligt uppgift till koreanska ET News kan modellen få ett chassi tillverkat i metall, något som skulle vara ett logiskt drag av Samsung då såväl HTC som Apple har riktigt välbyggda flaggskepp i form av One respektive Iphone 5.

Tyvärr lär vi inte få se Galaxy S5 förrän under nästa år, så hugade spekulanter kan lägga tillbaka plånboken i lådan. Vad vi kommer att få se är givetvis oklart i skrivande stund, men det pratas om material som aluminium och magnesium – två metaller som används flitigt i smartphones och surfplattor idag.

Om Samsung faktiskt väljer att gå över till ett chassi i metall så dyker det upp en fråga som lär ligga många varmt om hjärtat. Kommer man att kunna byta batteriet som på de nuvarande modellerna? Som webbsajten techspot.com skriver så är det här inte första gången rykten kring metallchassin dyker upp. Senast var det med Galaxy S4 – och den telefonen blev plastigare än någonsin.

Frågan är om vi någonsin kommer att få se en premiumtelefon från Samsung med en magnesiumlegering eller liknande. Kom igen nu Samsung, visa oss att ni kan!