Samsung Galaxy S24 kan släppas den 18 januari (2024)

Samsung Galaxy S23

Samsung brukar släppa sina nya mobiltelefoner i Galaxy S-serien under våren, men om vi ska tro de senaste uppgifterna om Galaxy S24 så kan de presenteras mycket snabbare än normalt.

Traditionellt behöver vi vänta till mars månad innan Samsung håller sitt första evenemang för året. Uppgifter på kinesiska mikroplattformen Weibe verkar dock peka på en mycket snabbare lansering än så – redan kring slutet på januari.

Det är X-kontot @Tech_Reve som hittat och skärmdumpat information om att den sydkoreanska tillverkaren håller sin stora lansering redan den 18 januari.

Det här kan Galaxy S24 erbjuda

Vi vet fortfarande inte vilka förbättringar som Samsung har planerat för Galaxy S24-serien.

Tidigare läckor pekar på att systemchippet blir egenutvecklade Exynos 2400 för användarna i Asien, Afrika och Europa. Den som köper sin telefon i USA, Kina eller Kanada får den betydligt mer åtråvärda kretsen Snapdragon 8 Gen 3 från Qualcomm.


Det pratas även om upp till 16 GB RAM-minne och upp till 1 TB lagringsutrymme. Inga konstigheter egentligen, det är vanliga siffror i moderna mobiltelefoner.

Andra nyheter som avslöjats är mycket ljusstarkare skärmar där Ultra-modellen kan få en ny 6,8-tumsskärm med upplösningen 3 120 x 1 440 pixlar och toppljusstyrkan 2 500 nits.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.