Samsung Galaxy S10 visas den 20 februari 2019

Samsung Logo 2016

Samsung Galaxy S10 avtäcks den 20 februari 2019. Det avslöjar den senaste rapporten om mobiltelefonen som väntas bli nästa stora lansering från Samsung. Det att betyder att den sydkoreanska tillverkaren skippar Mobile World Congress genom att tidigarelägga sin presentation.


  • Påstås få större skärm, fler kameror och bättre prestanda
  • Visas i London och San Francisco samtidigt
  • Kan släppa Galaxy Fold i april – Huawei en konkurrent under MWC 2019
  • Galaxy S10 påstås komma i fyra varianter, den ena med 5G-stöd

Samsung Galaxy S10 kommer att få två separata presentationer. Båda den 20 februari, men på två olika platser – London och San Francisco. Detta enligt interna källor som initialt avslöjade planerna för The Wall Street Journal. Samsung bekräftade därefter informationen.

Exakt hur Galaxy S10 och Galaxy S10 Plus kommer att se ut återstår att se. Men indikationer idag pekar på större skärmar och fler kameror. Sedvanligt är också bättre prestanda med en kraftfullare processor och snabbare grafikkrets. Inget som lär vara oväntat alltså.

Totalt ska tre modeller visas upp och därefter släppas till konsumenterna under mars månad. En fjärde variant med 5G-stöd påstås komma någon gång under våren eller försommaren. Minst sagt spännande, men också intressant eftersom 5G i princip inte fungerar någonstans just nu.

Samsung Galaxy Fold kan släppas i april 2019

En mobiltelefon som inte är officiellt bekräftat att få en presentation i år är Galaxy Fold – eller bara kort Galaxy F.


Enligt rapporter kan Galaxy Fold släppas så tidigt som april månad, men det är inget som Samsung har bekräftat. En detalj som talar för en snabb lansering av Galaxy Fold är att Huawei påstås presentera en konkurrerande, vikbar mobiltelefon under Mobile World Congress i år.

Vidare har Samsung tappat rejält i antalet skeppade mobiltelefoner på senare tid. Enligt Strategy Analytics så mycket som 13 procent under en tremånadersperiod med slut den 30 september 30. En inte obetydlig siffra som garanterat diskuteras internt på företaget.

Hela mobilindustrin har det tämligen svajigt just nu. Apple sänker sina förväntningar och minskar tillverkningen, Samsung tappar och HTC går sämre än svenska tåg på vintern. Bara Huawei verkar gå starkt framåt, och frågan är om Galaxy S10 och Galaxy Fold kan vända trenden för Samsung.