Samsung Galaxy S10 Lite – stor uppdatering förbättrar kameran & fingeravtrycksläsaren

Samsung Galaxy S10 Lite

Samsung Galaxy S10 Lite har uppdaterats med flera förbättringar kring mobiltelefonens kameror och videofunktioner. Även säkerheten har förbättrats. Här är allt nytt i uppdateringen till Galaxy S10 Lite.


Samsung Galaxy S10 Lite är – namnet till trots – inte någon lättviktare. Det är en rejäl mobiltelefon med stor 6,7-tumsskärm och vikten stannar på 186 gram, vilket knappast gör den till en lättviktare.

Inte heller funktionsmässigt är Galaxy S10 Lite någon lättviktare. Modellen lånar många egenskaper från sina dyrare Galaxy S10-syskon och med en ny uppdatering blir mobiltelefonen mycket bättre; åtminstone för dig som gärna använder kamerorna i telefonen.

Med en stor uppdatering på 420MB introducerar Samsung fyra kameraförbättringar (både för video och stillbild).

  • Stöd för videoinspelning i 16:9 UHD med 60 fps
  • Stöd för Super Steady Mode
  • Förbättrad bildkvalitet med stillbilder
  • Förbättrad stabilitet med Camera-appen

Stödet för 4K-upplösning med 60 bilder per sekund gör att du får högre bildkvalitet vid snabba rörelser då de inte upplevs lika suddiga som med 25- eller 30 fps. Det gör också att du kan sakta ner videor mer för slow-motion-effekt även med 4K.


Andra förbättringar är följande:

  • Fingeravtrycksläsaren har blivit snabbare och effektivare
  • Generella optimeringar för stabilare funktionalitet i telefonen
  • Förbättrad säkerhet (oklart vad det innebär)

Samsung säger att mobiltelefonen INTE kan nedgraderas till en äldre Android-version efter att uppdateringen installerats. Det finns normalt ingen anledning att nedgradera så det ska inte påverka den absoluta merparten av användarna.

Uppdateringen är släppt och du kan installera den på din telefon idag (alternativt att den syns inom kort).