Samsung Galaxy S10 har förmonterat skärmskydd

samsung galaxy s10 front

Samsung Galaxy S10 och Galaxy S10 Plus kommer med ett förmonterat skärmskydd direkt ur lådan. Skyddet är där för att fingeravtrycksläsaren i skärmen inte fungerar med vilka skärmskydd som helst.

Samsung gör vad alla mobiltillverkare borde göra – de skeppar sina senaste mobiltelefoner med ett förmonterat skärmskydd. Ett skydd som direkt ur lådan minskar risken för skador på skärmen.

Varför är skärmskyddet förmonterat på telefonerna?

Samsung Galaxy S10 och Galaxy S10 Plus har en fingeravtrycksläsare som sitter i skärmen. Den använder ultraljud för att läsa av ditt fingeravtryck, och den kräver att du använder ett speciellt skärmskydd om den ska fungera.

Skärmskyddet som sitter på mobiltelefonen har en 90-dagars garanti. Om skyddet släpper eller på något annat vis går sönder på grund av fabriksfel så får du ett nytt. Och vill du köpa ett extra skärmskydd kan du göra det för runt 200 kronor.

Vilka varianter av Galaxy S10 har skärmskyddet?

Alla varianter av både Galaxy S10 och Galaxy S10 Plus.

Samsung’s upcoming new flagship Galaxy S10 will be shipped with factory pre-installed screen protector manufactured by Samsung. This is applicable for all global subsidiaries and for all variants of Galaxy S10. This decision was made to increase overall customer experiences with the improved screen durability and full functionality of the Ultrasonic Fingerprint Sensor on Galaxy S10 and Galaxy S10+.

Måste jag ha ett skärmskydd på mobiltelefonen?

Nej, du måste inte ha ett skärmskydd på mobiltelefonen. Däremot är det något vi skarpt rekommenderar. Till både mobiltelefon, surfplatta och smartklocka.

De flesta tillverkarna lyfter gärna fram olika typer av skydd som redan finns på telefonerna. Inte ett externt skärmskydd, utan ett skydd inbyggt på skärmen som ska minska risken för repor. Det vanligaste är Gorilla Glass från Corning.

Även om skyddet har blivit mycket bättre med åren så är de långt ifrån perfekta. Och du kommer att repa skärmen, föll eller senare.

Därför rekommenderar vi alltid skärmskydd. Antingen av plastfilm eller glas. På i princip alla mobiltelefoner – utom Galaxy S10 och Galaxy S10 Plus – kan du välja precis vad som helst så länge skyddet är formskuret för skärmen.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.