Samsung CH711 — smäckert designad gamingskärm med kvantprickar

Samsung CH711

Samsung har visat upp marknadens kanske smäckrast designade gamingskärm. Den välvda modellen CH711 använder företagets Quantum Dot-teknik och har upplösningen 2 560 x 1 440 pixlar — och skärmen är designad från grunden för att attrahera gamers världen över.

CH711 kommer i storlekarna 27 tum och 31,5 tum, båda med upplösning i 1440p. Skärmpanelen har en krökning på 1800R och en betraktningsvinkel på 178 grader. Räkna med utmärkta färger och kontraster från kant till kant. Inte minst med stödet för sRGB och möjligheten att visa 125 procent av färgrymden.

Det kanske mest intressanta med Samsung CH711 är att den visuella designen går helt emot vad Asus erbjuder med sina ROG-skärmar. Och det mesta som Acer släppt. Istället för att fokusera på stort, led-belyst och aggressivt rött släpps CH711 i en mycket smäcker design som går nästan helt i vitt.

CH711 är inte första datorskärmen från Samsung med kvantprickar. Tidigare i december 2016 presenterades bland annat CFG70 och CF791, båda med kvantprickar och krökta skärmpaneler. Den förstnämnda för gamers med höga krav på sin skärm, den sistnämnda för kontors- och normalbruk.

Samsung har satsat stort på Quantum Dot i sina tv-apparater och gamingskärmar. Detta istället för att gå efter OLED som exempelvis LG har gjort. Bra färgåtergivning, högt kontrastförhållande och extremt låg risk för inbränning är bara några av fördelarna som lyfts fram. Frågan är om vi får se alla fördelar i CF711, vad tror du?

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.