Samsung: Bixby 2.0 kommer till Galaxy Note 9

samsung bixby vision search 2018

Samsung bekräftar att Bixby 2.0 släpps samtidigt med Galaxy Note 9. Den nya telefonen släpps senare under hösten, och den digitala assistenten väntas bli en kraftig uppgradering från den befintliga assistenten med samma namn.

  • Svårt för Bixby att slåss mot Alexa och Assistant
  • Bixby 2.0 släpps med Galaxy Note 9 senare i höst
  • Många väljer Alexa eller Assistant istället
  • Alla Samsungs prylar ska kopplas till Bixby före 2020

Enligt Gray G. Lee som är huvudansvarig för utvecklingen av AI på Samsung bjuder Bixby 2.0 på en hel rad nyheter. Bland annat optimerad naturlig språkprocess, förbättrad hantering av bakgrundsbrus och snabbare responstider.

Sannolikt kommer vi att se förbättringar som härrör direkt till Samsungs köp av AI-plattformen VIV. Plattformen skapades av samma företag som gjorde Siri och beskrivs som ett stort genombrott för datorvetenskap. Bland annat för att VIV är så avancerad att den skapat sitt eget programmeringsspråk.

Samsung investerar stort i sin digital assistent, men bredvid konkurrenterna Amazon Alexa och Google Assistant bleknar Bixby i jämförelse. Åtminstone idag. Samsung planerar att ha alla sina produkter kopplade i ett gigantiskt ekosystem med Bixby som nav fram till 2020.

Om den sydkoreanska tillverkaren ska lyckas med utbredningen av Bixby behövs en mycket bättre assistent än vad den är idag. När Bixby introducerades till Galaxy S8 och Galaxy S8 Plus var det ingen som pratade om assistenten, utan den dedikerade Bixby-knappen på telefonerna som inte gick att ändra till något vettigare.

Och med Bixby på Galaxy S9 och Galaxy S9 Plus har det knappast blivit någon förbättring. Det är samma gamla tråkiga assistent som användarna klagar på. Och istället väljer många Alexa eller Assistant.

Kanske lyckas Samsung med Bixby 2.0 när assistenten släpps senare i år. Företaget har trots allt gjort en del riktigt smarta funktioner för bildhantering som assistenten kan använda. Frågan är hur långt det räcker bredvid de andra giganterna. Vad tror du?

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.