Samsung uppdaterar 16 smartphones med Android 4.4.4

Samsung Galaxy S5

Samsung uppdaterar 16 smartphones med Android 4.4.4 innan årsskiftet.

Enligt en läckt tidsplan storsatsar den sydkoreanska tillverkaren på sina bättre telefoner och har man en Galaxy S5 kommer Android 4.4.4 redan denna månaden.

Såväl Galaxy S5 som Galaxy Note 3 får senaste versionen inom kort medan Galaxy S4 och Galaxy Note 3 Neo får sin uppdatering under november.

Android 4.4.4 som svar på buggar

Därefter följer Galaxy S4 Mini, Galaxy S4 Mini Duos, Galaxy Grand 2, Galaxy Grand 2 Duos och Galaxy Note 2 något senare men även dessa i november.

Android 4.4.4 släpptes redan i juni som svar på de många buggar man hittade i Android 4.4.3. Många Samsung-telefoner stannade på Android 4.4.2 för att slippa buggarna och snart kan vi vänta oss efterlängtade uppdateringen även till senaste versionen.

Låst telefon ger längre väntan

Tänk på att man kanske inte få uppdateringen direkt när Samsung släppt den. Har man en operatörslåst telefon är risken stor att man får vänta ytterligare några veckor eller i värsta fall månader. Detta då mobiloperatörerna ska granska uppdateringen och lägga in egna mjukvaran innan den skickas ut till användarna.

Den som absolut inte kan vänta har möjligheten att ladda ned en ROM-version från internet och installera den på sin telefon manuellt. Gör en liten sökning på Google och ni finner information om hur det fungerar för aktuella telefoner.

Samsung Android 4.4.4 Roadmap

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.