Samsung aktiverar temperaturmätning med Galaxy Watch 5-serien

Samsung Galaxy Watch 5 Pro

Samsung har meddelat att deras Galaxy Watch5 och Watch5 Pro nu har förmågan att mäta hudtemperatur med hjälp av en inbyggd infraröd temperatursensor.

Den insamlade datan används bland annat för att förbättra cykelövervakningsfunktionen i Samsung Health-appen, vilken för närvarande bygger på kalenderbaserad spårning.

Enligt Samsung kommer spårning av hudtemperaturförändringar att ge en uppskattning av basal kroppstemperatur vid olika tidpunkter under dagen. Detta gör att smartklockan kan spåra ägglossning och bättre förutsäga nästa menstruation. För att uppnå detta använder Samsung en algoritm utvecklad av Natural Cycles i deras samarbete som meddelades tidigare i år.

Lästips: Fungerar Samsung Galaxy Watch 5 med alla Android-telefoner? (Här är svaret)

All temperaturdata som samlas in av smartklockan lagras lokalt och krypteras för extra säkerhet.

Det är värt att notera att funktionen endast är avsedd för användare som är 18 år eller äldre. Cykelövervakning utvärderar symptom som anges i den dagliga loggen och föreslår hjälpsamma tips, till exempel att schemalägga en avkopplande dag för att ta itu med trötthet.

Funktionen rullas för närvarande ut via Samsung Health-appen på 32 marknader.

Bland annat Österrike, Belgien, Bulgarien, Kroatien, Cypern, Tjeckien, Danmark, Estland, Finland, Frankrike, Tyskland, Grekland, Ungern, Island, Irland, Italien, Lettland, Litauen, Luxemburg, Nederländerna, Norge, Polen, Portugal, Rumänien, Slovakien, Slovenien, Spanien,Schweiz och Storbritannien.

Och ja, funktionen finns även för oss i Sverige!

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.