Så mycket betalade Spotify för Joe Rogans podcast

Uppgifter pekar på dubbelt så mycket som tidigare uppgifter påstått

Spotify

Kan du gissa hur mycket pengar Spotify betalade för att få exklusiv tillgång till Joe Rogans podcast? Om du gissar 100 miljoner som rapporterats tidigare så har du kanske fel – för nya uppgifter pekar på det dubbla.

Du läste rätt, Spotify kan ha betalt 200 miljoner USD till Joe Rogan. För hans podcast. Som nu är ett väldigt kontroversiellt samtalsämne efter att 1) påstås sprida missinformation om covid-19 och 2) Spotify tog bort mängder av poddavsnitt.

Uppgifterna om den nya summan kommer från The New York Times (ni vet, de som köpte Wordle) som även säger att Joe Rogan är bunden att skapa innehåll för Spotify under 3,5 år.

Sedan starten har Joe Rogan och Spotify varit i hetluften flera gånger. Tunga musiker som Neil Young har lämnat plattformen i protest mot podcasten och Spotify har lagt till varningar på flera av Rogans avsnitt (Content Advisory som man ibland ser på CD-skivor med musik).

De 200 miljoner USD som Spotify betalade kan bli en mycket dyrare affär än så om kontroverserna kring Joe Rogan inte slutar.

Musiktjänstens VD Daniel Ek har sagt att de planerar en investering på 100 miljoner USD för att licensiera, utveckla och marknadsföra podcasts och musik från historiskt marginaliserade grupper. Vi ställer oss frågan om den investeringen skulle bli av om musiktjänsten inte hade Joe Rogan på sin plattform idag.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.