Så kan du snart spela Fortnite på iPhone och iPad igen

Fortnite

Fortnite kan vara på gång till iPhone och iPadOS igen. Istället för att försöka bli accepterad som app på App Store så går Epic Games vägen via strömmade spel istället. Och till sin hjälp har speljätten Nvidia.


  • Apple kan gå miste om miljoner dollar trots att Fortnite fungerar på iOS och iPadOS
  • Stor risk för fördröjningar (latency) som stör spelupplevelsen
  • Geforce Now är gratis – men du begränsas i hur länge du får spela
  • Lästips: Apple har kastat ut Fortnite från App Store

Den utdragna konflikten mellan Apple och spelföretaget Epic Games är både infekterad och utdragen. Som det ser ut idag verkar inte Apple ha någon som helst lust eller anledning till att acceptera in Fortnite i App Store igen.

Kanske behöver Apple dock inte ge sitt medgivande för att användare av iPhones och iPads ska kunna spela Fortnite igen. För Epic Games har tagit hjälp av en oväntad allierad för att ta spelet till användarna av Apples mobila prylar.

Med hjälp av Nvidia och Geforce Now kan Fortnite strömmas över internet direkt till användarnas mobiltelefoner och surfplattor.

Det betyder att du inte behöver installera någon app på din enhet via App Store och att Apple har små möjligheter att blockera spelet igen. Det finns så klart en risk att hela Geforce Now-tjänsten stoppas, men det draget skulle vara riktigt lågt av Apple.


Lästips: Fortnite genererade 360 miljoner dollar i intäkter till Apple – sen togs spelet bort från App Store

Om Fortnite faktiskt tar vägen via Geforce Now så har Epic Games lyckats med åtminstone en sak – att hålla Apple utanför spelföretagets intäkter från Fortnite.

Tyvärr har Epic Games också gjort en mindre önskvärd sak, och det är att potentiellt införa oönskade fördröjningar i spelupplevelsen. Det är så kallad ”latency” vi pratar om, vilket är fördröjningen från att något händer i spelet till att du ser det på skärmen. Minsta lilla fördröjning kan påverka utgången och för mycket latency gör spelet i princip ospelbart.

Läs mer om nyheten här: