Så får du Tapu Koko till Pokémon Sun & Moon — din första legendariska pokemon

Tapu Koko Pokemon

Skaffa Tapu Koko, en legendarisk pokemon, till Pokémon Sun & Moon — oavsett hur långt du har kommit i berättelsen. Det är en omedelbar level 60 för dig att använda och du får den gratis från Nintendo mellan 14 juli och 14 augusti 2017.

Allt du behöver göra är att starta Pokémon Sun eller Moon, välja Mystery Gift istället för att ladda ett sparat spel och givetvis ha en internetanslutning. Din 3DS- eller 2DS kommer att hitta kampanjen och ge dig en Tapu Koko.


Bara gå till budet i närmsta Pokémon Center och hämta din nya pokemon. Tänk på att du måste ha en ledig plats i ditt lag, så ta bort den pokemon du använder minst och ersätt med Tapu Koko.

Så bra är Tapu Koko i Pokémon Sun & Moon

Tapu Koko har level 60 och 159 hälsopoäng direkt när du får den. Har du inte kommit långt i spelet är det ett stort lyft för ditt lag, inte minst tack vare de fantastiska egenskaper som din nya pokemon har.

Electric Surge sprids över slagfältet direkt när Tapu Koko kommer i spel. Därefter kan du använda Nature’s Madness (Fairy), Discharge (Electric), Agility (Fairy) och Electro Ball (Electric) mot din motståndare.


Pichu, Pikachu & Raichu i Pokémon Sun & Moon – så hittar du dem


Det finns även en dold egenskap kallad Telepathy som gör att Tapu Koko kan undvika skada från allierades pokemon när de använder Discharge och dylika egenskaper.

Rätt Z-Crystal för din Tapu Koko

Om du vill använda den maximala potentialen i Tapu Koko måste den ha en Z-Crystal.

Med Tapunium Z ändras Nature’s Madness till massiva Guardian of Alola som tar hela 75 procent av motståndarens hälsopoäng i ett svep. Eller Electrium Z som ger Gigavolt Havoc-attacken med 160 i basskada. Aj!

Tapunium Z kan du få tag på i Ruins of Conflict efter att ha slagits mot en Tapu Koko. Området du ska besöka är Melemele Island, norr om Plank Bridge på Mahalo Trail. Du kommer hit först när du besegrat Elite Four, så det är i slutet av spelet.

Electrium Z är en belöning för att ha klarat Sophocles utmaning vid Hokulani Observatory. Platsen att gå till är Ula’ula Island på toppen av Mount Hokulani.

Det går inte att köpa Tapunium Z eller Electrium Z, så spring inte runt och leta i butikerna.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.