Så ändrar du FOV i Starfield – ett enkelt knep

Starfield

Du kan göra en hel del saker i Starfield, men att ändra något så enkelt som spelets FOV ser omöjligt ut när man kollar i inställningarna. Det finns helt enkelt ingen slider för att ändra spelets bildvinkel.

FOV är en förkortning av ”Field of View” och är precis vad namnet antyder, nämligen hur brett du ser i spelet. Standard i många spel är 90 grader, men många uppskattar en något bredare 100 eller 120 grader.

Speciellt på ultravidvinkel-skärmar så kan en bredare FOV vara önskvärd, och allt som krävs för att justera i Starfield är att du öppnar rätt konfigurationsfil samt ändrar på två rader.

Lästips: Nu kan du använda DLSS och XeSS med Starfield

Så här ändrar du Starfields FOV på enklast sätt

  1. Gå till Starfield-mappen i Dokument > My Games
  2. Skapa en ny textfil som heter StarfieldCustom.ini
  3. Lägg till följande rader och spara:
    [Camera]
    fFPWorldFOV=90.0000
    fTPWorldFOV=90.0000

Du kan ändra 90 till (nästan) vilket värde som helst. Ju högre desto bredare bli bilden i spelet.

Tänk på att du måste ha öppnat spelet minst en gång för att mappen i Dokument > My Games ska ha skapats. Om den inte finns så måste du köra Starfield en gång och sedan stänga spelet igen.

Konfigurationsfilen och FOV-inställningen ska fungera med såväl Steam-versionen av Starfield som den från Microsoft Store.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.