RunKeeper 4.1 har fullt stöd för Iphone 5S

runkeeper-logo

Den som tränar mycket och gärna håller till i träningsspåret kan med fördel skaffa en applikation för just detta till sin smartphone. En av de absolut bättre på marknaden är RunKeeper – en gratisapp som med hjälp av din telefons inbyggda GPS kan ge dig en mer eller mindre exakt bild av löprundan.

Med den senaste uppdatering till RunKeeper följer stöd för senaste Iphone 5S och M7-kretsen. Det betyder att appen blir ännu strömsnålare än tidigare och att den kan hålla koll på hur du rör dig även i bakgrunden. M7 används för att samla sensorinformation från enhetens accelerometer, gyroskop, kompassen och andra sensorer och gör dem tillgängliga för applikationer.

Eftersom A7-processorn avlastas från detta så blir hela hanteringen strömsnålare än tidigare och det gör att batteritiden ökar rejält. Klart välkommet alltså och en klar fördel för alla stortränare som inte vill ladda sin Iphone 5S alltför ofta efter en spring- eller cykeltur. Exakt vad är det då som är nytt i nya RunKeeper 4.1 och var hittar man appen på Itunes? Här är appsidan på App Store.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.