Ny funktionalitet till Google Glass

google-glass-2013


Google Glass är fortfarande en svindyr leksak som kostar 1 500 dollar skaffa och som trots sitt pris är otroligt begränsad i sitt utförande. Spännande nog har Google börjat erbjuda sina första kunder en gratis uppgradering till nästa modell som nu är tillgänglig och samtidigt släpps uppdateringar till den inbyggda mjukvaran i Google Glass.

Den senaste erbjuder bland annat fler röstkommandon så att man kan säga saker som ”Ok, Glass, get directions to home” och ”Ok, Glass, Google my agenda”. Har man bara aktiverat den privata sökfunktionen så fungerar det utmärkt och man får en helt ny kategori med funktioner att laborera med när kalendern är tillgänglig. Hur skulle du vilja kunna röststyra kalendern?

Vidare om den senaste uppdateringen kan nämnas att det nu lagts till en enklare inställningsprocess för nya användare. Det läggs till ny funktionalitet med jämna mellanrum och de få som faktiskt har en Google Glass gör bäst i att hålla koll på dem när de släpps. Det har pratats om en appbutik för den här produkten, men i skrivande stund är det bara ett rykte. Bara att hålla tummarna och vänta.