Röststyr Skype med Amazon Alexa

skype-alexa-samtal

Snart kan du använda Alexa för att röststyra Skype. Det täta samarbetet mellan Amazon och Microsoft tar en djupare vändning, med en närmare integrering mellan företagens tjänster.


Amazon och Microsoft har arbetat hårt för att integrera sina tjänster med varandra. Tidigare i år släpptes stöd för samarbete mellan digitala assistenten Cortana och Alexa, så att de kan prata med varandra (givetvis med vissa begränsningar).

Snart kan Skype initieras med alla Amazon Alexa-integrerade prylar. Exempelvis Echo Show som har både skärm och kamera för videosamtal. Med en Echo Show kan du använda rösten för att starta ett videosamtal, avsluta samt ta emot samtal.

Det är ett intressant steg framåt för Skype. För några år sedan fanns Skype på var och varannan Smart-TV med inbyggd kamera. Intresset dog ut och Skype mer eller mindre försvann helt från vardagsrummen – tills nu vill säga.

Snart kan du ringa från exempelvis din Xbox One, Windows 10 eller mobiltelefonen, direkt till en Alexa-pryl. Som Echo Show med skäm, eller om du inte behöver video så fungerar det till en Echo Dot (en konkurrent till Google Home Mini).


I dina prylar snart.