Röststyr dina Arlo-kameror med Amazon Alexa

arlo-ultra

Om du har ett säkerhetssystem från Arlo så är det nu möjligt att aktivera systemet med rösten via Amazon Alexa. Föredrar du däremot Google Assistant så är du fortfarande ute i kylan. Här förklarar vi vad det innebär för dig.


Vad har hänt?

Arlo har släppt en uppdaterad version av sin Android-app. Med nya versionen lägger Arlo till två funktioner – stöd för “Assistant PIN” med Amazon Alexa och stöd för att kolla på videor från ett microSD-kort eller USB-minne. Båda funktionerna är tillgängliga via senaste Arlo-appen från Google Play Store idag.

Aktivera / avaktivera Arlo-systemet med Amazon Alexa

Den största nyheten är så klart röststyrningen av Arlo-systemet med Amazon Alexa.

Genom att ange din personliga PIN-kod så kan du både aktivera systemet och avaktivera det. För att skapa en PIN-kod öppnar du Arlo-appen på din Android-telefon, välj Inställningar > Profil > Assistant PIN. Välj din PIN-kod och bekräfta den i appen.

Så fort du har sparat PIN-koden kan du använda Amazon Alexa förutsatt att du har kopplat tjänsten till ditt Arlo-system.


Titta på videor från microSD och USB-minne

Så länge din mobiltelefon är ansluten till samma hemnätverk som din Arlo SmartHub så kan du kolla på videor sparade på ett microSD eller USB-minne.

Tidigare har man inte kunnat kolla på lokalt sparade videor på ett smidigt sätt via appen, utan bara molnlagrade videor.

Du kan till och med ändra portinställningarna för att komma åt din SmartHub utanför hemnätverket om du vill (av säkerhetskäl är det dock något vi inte rekommenderar att du gör).