Problem med julbelysning och Oculus Quest 2 – enkel lösning

facebook oculus quest 2 2 2020

Om du har en julgran i samma rum som du vill spela Oculus Quest 2 så kan du få problem. Användare rapporterar om kontrollerna slutar fungera med belysningen påslagen.

Flera användare av VR-headsetet Oculus Quest 2 rapporterar att deras trådlösa kontroller inte fungerar när de är nära tänd julgransbelysning.


Anledningen uppges vara att vissa typer av julgransbelysningar skickar ut ett ljus på samma spektrum som Quest 2-kontrollerna. Vilket stör ut dessa och gör VR-headsetet obrukbart.

Det finns så klart en mycket enkel lösning för alla som drabbas. Och det är att stänga av julgransbelysningen. Men det är så klart inte det roligaste om man faktiskt vill ha belysningen igång.

Nämnvärt i sammanhanget är att Oculus släppte en uppdatering förra året till första generationens Quest 2 och Rift S som delvis löste problemen med julgransbelysning. Någon sådan finns inte för Quest 2 i skrivande stund.

FAQ

Kan Oculus Quest 2 användas i samma rum som belysning till julgranar?

Det beror på vilken typ av julgransbelysning. Vissa varianter stör ut kontrollerna till Quest 2.

Kan Oculus Quest användas i samma rum som belysning till julgranar?

Ja, Oculus Quest har mjukvara som skyddar VR-headsetet från att störas ut av julgransbelysning.

Kan Oculus Rift S användas i samma rum som belysning till julgranar?

Ja, Oculus Rift S har mjukvara som skyddar VR-headsetet från att störas ut av julgransbelysning.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.