Priset ökar på Xbox Game Pass för PC – upp med 120 procent

microsoft xbox game pass 2020

Snart kostar Xbox Game Pass betydligt mer. När speltjänsten går från beta-stadiet till officiell lansering så växlar Microsoft upp med fullpris – och det är en fördubbling som gäller från ena månaden till den andra.

Xbox Game Pass är en speltjänst som gör att du kan prenumerera på mängder av spel till din Windows 10-dator. Tidigare i juni 2019 släpptes speltjänsten till ett begränsat antal användare i en testfas, och då med en månadskostnad på 45 kronor per månad.

Nu när testfasen är över kommer månadskostnaden att öka till 99 kronor vilket är det tänkta normalpriset. En ökning med 120 procent alltså. Och en ovälkommen nyhet för dig som har kört Xbox Game Pass för PC ett tag och vant dig vid priset.

Den 17 september 2020 blir Xbox Game Pass för PC officiellt tillgänglig och i samband med det sker prisökningen för nya kunder.

Om du vill ha samma prenumeration även på Xbox kostar det istället 135 kronor per månad, och då ingår även streamingtjänsten Xcloud i priset. Tre tjänster till ett pris alltså.

En annan viktig detalj är att Xbox Game Pass får ytterligare en liten fördel, nämligen att speltjänsten EA Play från Electronics Arts ingår från november månad. Samma månad som Xbox Series X och Xbox Series S släpps.

FAQ

Hur mycket kostar Xbox Game Pass för PC?

Från den 17 september 2020 kostar Xbox Game Pass för PC 99 kronor per månad.

Vad är Xbox Game Pass?

Xbox Game Pass är en prenumerationstjänst på spel för PC och Xbox. Det finns cirka 100 spel att ladda ner och spela helt fritt som du själv väljer och vill så länge du abonnerar på tjänsten. När du inte längre betalar förlorar du åtkomsten till spelen, men sparfilerna finns kvar.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.