Pocket Casts 6 – bästa iOS-appen för podcasts får många nyheter

pocket casts 6 ios mac cross

Pocket Casts 6 introducerar många spännande nyheter som gör den bästa podcast-appen till iOS ännu bättre. Utvecklaren Shifty Jelly har skrivit om koden till applikationen från grunden och tar den till nästa nivå.


Med Pocket Casts 6 får vi en snabbare, smidigare podcast-app med ett omarbetat gränssnitt som är enklare att använda. Det finns även ett mörkt tema för de som uppskattar det och utökat stöd för iPad-användare.

Vad det innebär i praktiken för iPad-användare är bland annat stöd för Picture-in-Picture och Split View. Åter igen enklare användning alltså och hett efterlängtat för de med en senare iPad av modellen Air eller Pro.

Det mörka temat minskar ansträngningen på ögonen vid användning i mörker såväl som på dagen. Inget banbrytande men ändå en schysst detalj som vi uppskattar.

pocket-casts-6-ios-dark-theme


Pocket Casts 6 är nu helt skriven i Swift

När vi säger att Pocket Casts 6 är helt omskriven så menar vi verkligen helt. Shift Jelly skriver på sin webbsajt att de valt Swift för senaste och framtida versioner av Pocket Casts.

Målet är att erbjuda en snabbare, stabilare upplevelse när den gamla kodbasen nu slängs ut genom fönstret. Gammal kod från 2011 och framåt är ute ur bilden och Shift Jelly kan optimera appen med ny, fräsch kod.

Vad mer som är nytt är funktionerna Trim Silence och Volume Boost. Den förstnämnda tar bort tysta partier i podcasts medan den andra lyfter fram rösterna på ett tydligare sätt än tidigare.

pocket-casts-6-ipad-splitscreen

Auto download, 3D Touch & kapitelstöd för MP3-filer

Andra nyheter är förbättrat stöd för automatisk nerladdning av podcasts. Bland annat med en ny funktion för väntan på WiFi-anslutning. Det har även inkluderats stöd för 3D Touch vilket lär glädja de med nyare iPhone-telefoner.

Om man lyssnar på podcasts som har kapitelindelning finns även stöd för detta, komplett med bilder. Det går även att filtrera på endast nya kapitel för de senaste 24 timmarna eller en egenvald tidsperiod.

Vidare finns nu ett dedikerat område som visar nerladdningar i den ordning som de laddats ner till telefonen eller surfplattan. Härifrån kan man snabbt sortera, ta bort och på andra sätt hantera sina nerladdningar.

pocket-casts-6-ios-player

Mångårigt stöd för Pocket Casts

Shift Jelly har sagt att de tänker fortsätta uppdatera Pocket Casts under många år och att de ha en mängd uppdateringar på gång för version 6.0.

Framöver kommer uppdateringarna att bli mindre med färre nyheter, men också komma i allt snabbare takt. Vi behöver alltså inte vänta lika länge på buggfixar och liknande.

Pocket Casts 6.1 och 6.2 är redan under utveckling så har du inte investerat i applikationen än så kan du med säkerhet göra det idag och räkna med förbättringar under en lång tid.

Ladda ner Pocket Casts för iOS, Android och Windows Phone.