Du kan ladda ner en Philips Hue Sync-app för Windows och macOS. Med den styr du alla dina lampor i hemmet – som med appen till Android och iOS. Dock kommer Hue Sync med en liten twist du måste känna till.

  • För Windows och macOS; men fungerar även med exempelvis tv:n
  • Enkel app att komma igång med på bara några minuter
  • Du måste ha en Hue Bridge hemma
  • Fungerar med alla produkter i Hue-serien


Philips Hue Sync presenterades först under CES-mässan tidigare i januari. Appen analyserar innehållet som visar på datorskärmen och ändrar färgerna i rummet efter tonerna på skärmen. Tekniken bakom har Philips tagit delvis från Ambilight som används med flera tv-apparater från företaget.

Konfigurationen är enkel. Bara starta appen i Windows eller macOS, anslut till en befintlig Hue-brygga och ställ in en ”Entertainment area”. Kontrollera lamporna efter förinställda scener, dina spel, ljud och video.

Med ett så kallat ”lightscript” kan Philips Hue Sync-appen ändra lampornas färg och intensitet i realtid efter musiken du spelar. Och även om appen är för Windows och macOS så kan effekten överföras till din TV via HDMI, AirPlay, Chromecast och Miracast.

Philips Hue Sync har stöd för samtliga produkter i Hue-serien, så du har gott om utrymme för att experimentera om du vill.

Företaget lyfter fram fyra produkter på sin webbsajt för användning med Hue Sync. Den första är den fyrkantiga Bridge-enheten som du måste ha för att överhuvudtaget använda Hue-produkter. Utöver den vill Philips att du använder:

Du kan givetvis använda vilka produkter du vill. Men ska det vara någon riktig effekt måste de ha stöd för att visa färger.

Vill du prova och se hur det fungerar hemma hos dig?

Ladda ner Philips Hue Sync för Windows och macOS.

Kategoriserad i:

Taggad i:

,