Pentax K-3 – här är första testbilderna!

pentax-k3

Ricoh har släppt sex högupplösta bilder som tagits med nya systemkameran K-3 och har även inkluderat information om brännvidd, slutartid, bländare, vitbalans, iso, antalet pixlar och exponeringskompensation. Man har även lagt till filstorlek och vilken version av den inbyggda mjukvaran som används i kameran, som i skrivande stund är v1.00.

Pentax K-3 använder en kamerasensor på 24 megapixel, använder fokusmodulen SAFOX 11 med 27 fokuspunkter och har valbart AA-filter (!). Modellen har fått mycket uppmärksamhet för just den sistnämnda punkten och det är förståligt då tekniken är helt ny på marknaden – man använder nämligen bildstabiliseringen för att simulera ett AA-filter vid behov.

Utan att nämna mer om själva kameran så kommer här en länk till de sex bilderna. Vad tycker ni – är  det bra resultat för en helt ny kamera med första versionen av mjukvaran?

Kan ju nämnas att man använt följande objektiv för att ta bilderna:

  • smc PENTAX-DA FISH-EYE 10-17mmF3.5-4.5ED[IF]
  • smc PENTAX-DA★300mmF4ED[IF] SDM
  • HD PENTAX-DA 70mmF2.4 Limited
  • smc PENTAX-D FA MACRO 100mmF2.8 WR
  • smc PENTAX-DA★16-50mmF2.8ED AL[IF] SDM
Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.