Pebble lanserar ny modell – nu med färgskärm

pebble-blue-smiley


Nya Pebble kan få färgskärm

Pebble var startskottet för nyintresset kring smarta tillbehör på handleden. Mer fler än en miljon sålda exemplar sen lanseringen har smartwatchen visat sig ytterst kapabel på marknaden – trots avsaknaden av färgskärm och att den är resultatet av ett kickstarterprojekt.

Med två modeller släppta är det nu dags för en tredje generationens Pebble och om vi ska tro de senaste uppgifterna kan det bli något alldeles extra som visas.

Inte för att Pebble på något vis ser ut att vilja konkurrera med Apple, Samsung, Motorola eller LG, istället fortsätter man att utveckla sin smartwatch enligt egna regler. Det betyder fortsatt användande av e-papper för skärmen, den här gången med stöd för färg.

Tunnare & lång batteritid

Nya modellen ska dessutom vara tunnare och mer stilren än tidigare. Trots en tunnare profil kan man räkna med upp till sju dagars batteritid, samma som med befintliga Pebble. Materialet som används är plast med detaljer i aluminium. Sensorerna som erbjuds är bland annat ett sex-axlat gyroskop och den ackompanjeras av en processor av typen ARM Cortex-M4. Vi får även en mikrofon med tillhörande mjukvara för röstigenkänning, baserad på teknik från Nuance.


Pebble Steel improves on the original in all the hardware aspects where it felt like it could’ve used a bit more time in the oven, and leaves relatively untouched the software stuff that the startup got right. – TechCrunch

Kanske är den största nyheten ett helt omarbetat operativsystem som är omskrivet från grunden. Även om Pebble ännu inte har gjort några officiella uttalanden så pratas det om något helt nytt som är helt annorlunda än i de befintliga modellerna. Bland annat kommer vi att få nya animationer och en tidslinje över mottagna notifieringar.

Vad blir priset?

Den stora frågan är hur priset kommer att vara. Om vi ska tro de uppgifter som finns väntas slutpriset hamna kring vad Pebble Steel kostar, alltså närmare 1 900 kronor till 2 500 kronor. Ett stort spann kan tyckas så vi får helt enkelt vänta och se.

Om man funderar på att köpa en Pebble så är det absolut läge att vänta tills nya modellen är presenterad. De som redan finns på marknaden är i sig själva utmärkta köp och undertecknad är fantastiskt nöjd med den jag har. Det gäller dock att vänta på det kommande prisfallet om man inte vill ha det allra senaste. Alternativt, hitta en Pebble i bra skicka på begagnatmarknaden.

Har du en Pebble eller Pebble Steel? Skriv gärna en kommentar och berätta vad du tycker om den!

Nyhetskälla är 9to5mac