Pebble kan snart användas med Windows Phone


pebble-windows-phone-skarmdump

Utökat stöd i Windows Phone öppnar för Pebble

Pebble kan få officiellt stöd för Windows Phone. En av marknadens populäraste smartwatches tar då steget över till Microsofts plattform och med lite tur ett till i höst när Windows 10 lanseras.

Nyheten kom bara kort efter nya Pebble Time presenterats och det med uppgifter om att utvecklarna inom Microsoft arbetar med notifieringslösningar för att Pebble ska fungera.

Officiell Pebble-app

Man ska även arbeta med en Pebble-app som används för att ansluta smartwatchen med Windows Phone. Ännu kan man inte ladda ned appen men när den väl släpps blir det på Windows Phone Store.

Microsoft är inte sällan sena på bollen när det kommer till funktioner i Windows Phone och stödet för smarta tillbehör som Pebble är bara en av många saker som saknas. Windows 10 kommer säkert att minska tiden till nya funktioner men frågan är om det kommer försent.


Stöd med GDR1

Redmond-företagets interna tester ska enligt webbsajten WPPoweruser vara för att testa funktionen ”Accessory Ecosystem Support” i Windows Phone GDR1. Resultatet får vi garanterat se under 2015 men när det blir återstår att se.

Kan du tänka dig att använda din Pebble med en Windows Phone-telefon?

Mikael är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO.