Google for Work – dela din Android-telefon mellan privat och jobb

android-at-work

Google vill lyfta sin Android på arbetsplatserna och lanserar därför Android for Work.

Med Android 5.0 fick vi förbättrad säkerhet för SELinux och stöd för flera användarprofiler. Med Android for Work utökar Google med en app som även fungerar med Android 4.0 och som i stort fungerar på samma sätt.

Android for Work separerar ditt privata och professionella användare, bland annat e-posten, kontakter, dokument och andra tjänster. Appen tillåter även företagets IT-avdelning att få kontakt till enhetens professionella konto helt trådlöst.

Vidare finns även Google Play for Work som låter IT-avdelningen godkänna applikationer innan de kan installeras på berörda telefoner. Perfekt när man vill begränsa användandet för att exempelvis skydda data från att läcka ut av misstag.

Outlook – hyllad och hatad

Nya Outlook från Microsoft är ett exempel på detta. Appen var till en början högt hyllan men kom snabbt tillbaka till jorden när man insåg att all data mellanlagrades på Microsofts egna servrar. En uppgift som fick administratörer världen över att sätta kaffet i vrångstrupen och snabbt stoppa Outlook från alla mobila enheter.

Slutligen kan nämnas att Google även skapat ett antal företagsappar för e-post, dokument, kalender och kontakter. Dessa appar stöder förutom egna Google Apps även Microsoft Exchange och Notes.

Läs mer om nyheten på Googles officiella blogg.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.