Pebble Firmware 2.1 är släppt

pebble.jpg

Pebble har släppt ny mjukvara i form av Pebble Firmware 2.1 – och du kan ladda ner uppdateringen direkt till ditt smarta armbandsur redan idag.

Nyheterna i Firmware 2.1 består av en mer konsekvent rapportering av batterinivån, stabiliteten vid återanslutning med Bluetooth har förbättrats och notifieringar kan nu nollställas direkt via menyn i armbandsuret (Settings > Notifications > Clear History).

Vidare erbjuder nya versionen även ett antal buggfixar och även problemet som tidigar gjorde att namnet på utgående samtal ibland inte visades. Inga större nyheter alltså för denna gång, men helt klart välkomna förbättringar ändå.

Även mobilappen för Pebble på Android har förbättrats. Det är bara en enda sak som tillkommit och det är en snabbfix för ett crash-on-boot problem som en del användare rapportert om med version 2.0.15. Nu när 2.0.15.1 är släppt ska inga sådana problem uppstå igen.

Mina tankar kring Firmware 2.1

Efter att ha uppdaterat min Pebble med Firmware 2.1 så känns det som att vissa appar startar snabbare än vanligt. Exempelvis Evernote som nu är märkbart kvickare i svängarna – från uppstart till navigering i menyerna.

Kanske är det bara en illusion av min egen projicerade önskan om bättre hastighet i armbandsuret. Kanske är det faktiskt så att någon har skruvat på rätt delar av koden för att det ska gå lite snabbare.

Har ni besökare med Pebble noterat något kring detta?

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.