Evernote & LinkedIn i nära samarbete – smartare scanning av visitkort på gång

evernote-logo

Evernote och LinkedIn utökar sitt samarbete för att göra scannerfunktionen i Evernote-appen till IOS bättre än någonsin.

Fler än 300 miljoner använder LinkedIn för att utöka sitt sociala nätverk och detta vill Evernote nu knyta ihop med sina tjänster. Snart kan man ta en bild på ett visitkort, låta appen söka av LinkedIn efter en matchande användare och vid träff även fylla på visitkortets information med uppgifter direkt från det sociala nätverket.

Den täta anknytningen mellan Evernote och LinkedIn är bara början på flera spännande samarbeten enligt Evernote VD:n Phil Libin. Evernote har idag fler än 90 miljoner användare och en stor del av dessa är företagskunder som använder tjänsten i sitt dagliga arbete – och även personligen på fritiden.

Fortfarande är det mycket populärt att trycka upp fysiska visitkort som kan delas med andra. Frågan är om Evernote och LinkedIn kan göra den elektroniska varianten mer använd än vad den är idag – vad tror ni?

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.