Panasonic G4K – fyrkärnig processor & 4K-video i 200 Mbps

panasonic-lumix-kameratopp

Panasonic G4K är en ny digitalkamera med fokus på videoinspelning i 4K-upplösningen.

Kameramodellen väntas få en fyrkärnig processor och vara 50 procent snabbare än befintliga GH3 när det kommer till sensoravläsning.

Den maximala bitraten vid videoinspelning är 200 Mbps i ALI och 100 Mbps i IPB. Den som vill spela in video i 4K får nöja sig med MOV och MP4 medan 1080p även går i AVCHD.

Vad mer är att G4K kommer att få focuspeaking och detta ska även fungera via smartphone genom WiFi-anslutning. Spännande om inte annat, eller hur?

Snabbare autofokus & fler fokuspunkter

Vidare ska den nya kameran ha betydligt snabbare autofokus och fler fokuspunkter än vad GH3 har. Det är tydligt att Panasonic satsar stort på sitt nya flaggskepp.

Inte minst då ingen mindre än Kurt Russell har bekräftats vara med och göra en reklamfilm om G4K. Hela reklamen ska spelas in med G4K och bara det är ju ett ordentligt reklamtrick – lite som Apple nyligen gjorde med Iphone 5S.

Huruvida de ovanstående uppgifterna faktiskt stämmer återstår att se – men de är riktigt intressanta och G4K kan potentiellt bli en riktig höjdare för de som gillar att filma.

Vad tror ni?

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.