Overwatch är en stor succé — 15 miljoner spelare

blizzard overwatch

Overwatch är en succé med fler än 15 miljoner spelare världen över. Det meddelar Blizzard som ska ha dragit in närmare 500 miljoner dollar i ren försäljning av spelet och köp i Overwatch.


Antalet spelare kan jämföras med World of Warcraft som nådde 12 miljoner under sin absoluta höjdpunkt på marknaden. Kanske är jämförelsen inte rättvis då Overwatch inte bara finns till PC utan även Playstation 4 och Xbox One.

15 miljoner spelare likväl en imponerande siffra och den har hjälpt Blizzard att nå sitt bästa kvartalsresultat någonsin. Inte konstigt när spelarna tillsammans får ihop otroliga 500 miljoner speltimmar sen lanseringen.

Tack vare ständiga uppdateringar som förbättrar karaktärsbalansen i spelet och en ny hjälteklass kallad Ana. Vi kan eventuellt vänta oss ännu en klass kallad Sombra, men om/när den kommer återstår att se.Lästips: Ladda ner din Steam-spel DRM-fritt på GOG


Vi kan bara hålla med alla spelare om att Overwatch är ett fantastiskt roligt spel. Snabbt och underhållande men också taktiskt. Det går inte att springa iväg och lämna gruppen vind för våg. Samarbete är ett nyckelord och varje klass har sin roll i spelet.

Overwatch är bara barnet inom e-sport och måste mogna för att på allvar slå sig in bland de stora spelen idag. Men grunden är välgjord och Blizzard har stora möjligheter att göra Overwatch till ett av de största spelen på e-sportscenerna världen över.

Spelar du Overwatch? Skriv gärna en kommentar och berätta vad du tycker om spelet — eller om du inte spelar, varför inte?