Överklaga dina p-böter med nya tjänsten botboten.se

botboten-avtal24

Har du fått p-böter och gnisslar tänder över de hundralappar du måste betala? Då kanske du vill prova nya tjänsten botboten.se som hjälper dig att överklaga boten — helt gratis dessutom.

Det är juristbyrån Avtal 24 som har lanserat den svenska motsvarigheten till sajten Donotpay. En webbsajt som hjälpt 375 000 personer i USA att bestrida sina böter, varav fler än 160 000 med lyckat resultat.


I ett pressmeddelande skriver Avtal 24 att de förstått hur många insett att de fått en felaktig bot, men saknar kunskap eller tid att överklaga. Då juristbyrån har just detta såg de möjligheten att dela med sig av hjälpen till var och en som fått en felaktig p-bot.

Det hela går till så att botboten.se ställer ett antal frågor som du svarar på. Som vad du anser är fel, ditt personnummer, bilens registreringsnummer och en hel rad med andra uppgifter.

När du har fyllt i alla uppgifter som behövs kan du välja att skriva ut överklagan, ladda ner den eller skicka direkt till företaget som gav dig böterna.

Idag har botboten.se ytterst begränsad funktionalitet och fungerar endast med just p-böter. I framtiden vill Avtal 24 dock kunna bredda tjänsten till andra områden, men vad det innebär återstår att se i framtiden.

En förbättring som vi mer än gärna ser är krypterad anslutning då Avtal 24 tydligen inte mäktat med att implementera stöd för HTTPS/SSL. Man kan ju tycka att en sajt som ber om känsliga uppgifter och arbetar med juridik åtminstone kan få rätt på säkerheten kring sajten.

Har du provat botboten.se och i så fall – hur gick det med din överklagan? Skriv gärna till oss och berätta din historia.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.