Opera Mini lämnas åt sitt öde på Windows Phone

Opera Logo 2015

Opera Mini för Windows Phone kommer inte att få någon uppdatering under den mest överskådliga framtiden. Det menar utvecklaren Opera som istället väljer att fokusera sina krafter på sina webbläsare för Android och iOS.


Det betyder att Opera Mini för Windows Phone fortsätter att använda en mer än fem månader gammal version medan den för Android är inne på sin tredje uppdatering på samma tidsperiod.

Tre uppdateringar som har givit Android-användarna utökat språkstöd, nya gester och mer. Windows Phone däremot hamnar åter igen i kylan när Opera prioriterar och det gör att webbläsaren riskerar att bli en av plattformens zombieappar.

Nu kanske det passar bra med en förklaring till vad zombieappar är eftersom det tacksamt nog inte rör sig om en applikationer som fysiskt äter upp telefonernas processor. Snarare handlar det om appar som inte uppdateras utan bara existerar utan någon kärlek.

Windows 10 ska ge en rikare upplevelse

De finns, men ingen vill använda dem när de inte längre uppdateras.


Trots Microsofts försök att göra Windows-plattformen till en större, rikare upplevelse med Windows 10 så har de inte lyckats få med sig utvecklarna. Inte helt i alla fall. Fortfarande är Facebook i beta-version (seriöst Facebook?) vilket bara det visar prioriteringen idag.

Vi hoppas givetvis att Opera tar sitt förnuft till fånga och fortsätter utvecklingen av Opera Mini även på Windows Phone – eller åtminstone släpper en Windows 10-app vilket vore ett mer logiskt alternativ då Windows Phone är döende.